vliegende ambulance


vliegende ambulance 1.0

vliegend vervoermiddel, zoals een helikopter (traumahelikopter/reddingshelikopter) of een vliegtuig, voor het snel vervoeren van zieken of gewonden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vliegende ambulance…

is een vervoermiddel

      Algemene voorbeelden


      Het leger gaat vier Agusta-helikopters met medische apparatuur uitrusten zodat deze als vliegende ambulances kunnen dienen.

      De Standaard,

      Oefenen met de vliegende ambulance. Op de Waddeneilanden, in het noorden van Nederland, zijn geen ziekenhuizen. Als je daar een been breekt, moet je naar het vasteland. En soms is daat natuurlijk haast bij. Maar hoe kom je razendsnel van een eiland? Antwoord: met de SAR-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht.

      http://www.nationalgeographic.nl/junior/filmpje/filmpje/oefenen-met-de-vliegende-ambulance

      Het nieuwe toestel biedt plaats aan maximum twaalf personen en kan ook als licht vrachtvliegtuig, vliegende ambulance of vip-toestel worden gebruikt.

      http://www.travel360.be/nieuws/actueel-nieuws/detail/nieuwe-p2012-traveller-vervoert-maximum-12-personen?gn=1696,

      In Rotterdam is de eerste gipsvlucht van deze winter aangekomen, met elf gewonde wintersporters aan boord. Het toestel van de luchtvaartmaatschappij Tyrol Air Ambulance kwam uit Innsbruck [...]. Het toestel waarin ze zaten is een vliegende ambulance, zegt een woordvoerder van de Rotterdamse luchthaven.

      http://nos.nl/artikel/456112-eerste-winterpechvogels-geland.html,

      De laptop was uit een helikopter voor medische hulpverlening gedonderd [...]. De verantwoordelijken van de vliegende ambulance gaven toe dat de laptop per vergissing op het landingsgestel was achtergelaten door een medisch team van het Saint Cloud Hospital.

      http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1096233/2010/04/22/Vallende-laptop-mist-jongetje-op-een-haar.dhtml,